Ortopedi-Trav ile İlgili Sağlık Makaleleri.

Düşme ve Çarpmalar

DÜŞME ve ÇARPMALAR    Çocuklarda emekleme ile okul dönemi arasında daha sık görülür. Bu tür kazalar iyi izlenmeli, hekime danışmadan kazanın önemsiz olduğuna karar verilmemelidir. DÜŞME VE ÇARPMALARDA ALINACAK ÖNLEMLER •5 Aylıktan itibaren bebekler yattıkları yerde dönebildiklerinden yüksek ve yanları çocuğun düşebileceği şekilde açık olan masa üzerinde, sedirde vey..


+ Devamını Okuma İçin Lütfen Tıklayın.


Sırt Ağrıları

Hepimizin Sorunu Sırt Ağrıları Daha az hareketli olması nedeniyle sırt ağrıları bel ağrılarına göre daha az görülür. Sırt bölgesinden kaynaklanan ağrılar olabileceği gibi diğer hastalıklar nedeniyle sırt bölgesine yansıyan ağrılar da olabiliyor. Bunların en önemlisi ise mide ve barsak ülseri ile kalp krizi... Sırt ağrısı, bel ağrısına göre daha az sıklıktadır. Çünkü sırt bölgesi bel bölgesin..


+ Devamını Okuma İçin Lütfen Tıklayın.


Omurga Sağlığı

Masa Başında Doğru Oturmak ve Omurga Sağlığı Masa başına bağımlı çalışma sistemi insan vücudunda boyun, sırt ve bel ağrılarına neden oluyor. Yoğun olarak oturarak çalışanların kasları zayıflıyor. Bu durumda bedenen yükü büyük oranda iskelet sistemine biniyor ve sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Doğru oturmak ve egzersiz yapmak ağrıları sonlandırabilir. Son yıllardaki teknolojik gelişmeler insanların daha uzun..


+ Devamını Okuma İçin Lütfen Tıklayın.


Ankilozan Spondilit

Ankilozan Spondilit Nedir? Omurga Omurga, 24 omur ve bunlar arasindaki 110 eklemden olusur. Omurgada 3 bölüm vardir : 7 boyun omuru, 12 sirt omuru ve 5 bel omuru. Boyun bölgesi çok hareketlidir. Sirt bölgesinde her bir omur, iki yandan kaburgalarla birlesir. Bel bölgesinin alt kisminda yer alan sakrum kemigi, legen kemigi içinde yuvalanmistir. Sakrum ve pelvis kemikleri arasinda her iki yanda yeralan eklemler sakroiliak eklemler olarak adlandirilir. Iste bu..


+ Devamını Okuma İçin Lütfen Tıklayın.


Kırıklar

Kırık nedir? Kırık, kemik bütünlüğünün bozulmasına verilen isimdir.Kırıklar darbe sonucu veya  kendiliğinden oluşabilir. Yaşlılık ile birlikte kendiliğinden kırık oluşma riski de artar. Kırık Çeşitleri nelerdir? Kapalı kırık: Kemik bütünlüğü bozulmuştur. Ancak deri sağlamdır. Açık kırık: Deri bütünlüğü bozulmuştur. Kırık uçları dışarı çıkabilir. Beraberinde kan..


+ Devamını Okuma İçin Lütfen Tıklayın.


Burkulmalar

Burkulma nedir? Eklem yüzeyinin anlık olarak ayrılmasıdır. Genelikle zorlamalar sonucu oluşur. Burkulma belirtileri nelerdir? Burkulan bölgede ağrı, Kızarma, şişlik, İşlev kaybı. Burkulmada ilkyardım nasıl olmalıdır? Sıkıştırıcı bir bandajla burkulan eklem tespit edilir, Şişliği azaltmak için bölge yukarı kaldırılır, Hareket ettirilmez, En yakın hastane veya tıbbi merkeze ulaşılmalıdır...


+ Devamını Okuma İçin Lütfen Tıklayın.