Kadın Hastalıkları ile İlgili Sağlık Makaleleri.
Erken DoÄŸum Nedir
Erken DoÄŸum Nedir? Erken doÄŸum son adet tarihinden sonra 37.haftaya kadar olan doÄŸumları kapsıyor. Tek çocuk bekleyenlerde yüzde 10 oranında görülürken ikiz hamileliklerde bu oran artıyor. 17 yaşın altı ve 35 yaÅŸ üstü anne adayları da erken doÄŸum riski ile karşı karşıya. Her bebeÄŸin 9 ay 10 günü anne rahminde geçirmesi en ideal durumken, her ÅŸeye raÄŸmen erken doÄŸumlar olmaktadır.Tıpta ve son yıllarda ülkemizde yaÅ..
+ Devamını Okuma İçin Lütfen Tıklayın.
Normal DoÄŸum ve Sezeryan
Normal doÄŸum mu ? Sezeryan Ä°le DoÄŸum mu ? Bir canlıyı içinde büyütmek ve onu dünyaya getirmek bir mucizedir.9 ay 10 gün boyunca çeÅŸitli fedakarlıklarla katlandıktan sonra kucağınıza aldığınız minik bebeÄŸiniz size her ÅŸeyi unutturur, var oluÅŸunuza ayrı bir boyut getirir. Normal seyreden gebelik ve doÄŸum doÄŸa olayıdır. Normal doÄŸum eylemi, dış ortamda yaÅŸamaya hazır hale gelmiÅŸ bebeÄŸin anne bedeninden ayrılması ile sonuç..
+ Devamını Okuma İçin Lütfen Tıklayın.
Hamilelikte Bulantı ve Kusma
Hamilelikte Bulantı ve Kusma Hamilelikte sabah bulantısı EÄŸer hamileyseniz, kendinizi kötü hissetmeniz bazen de kusmanız normaldir. Size yardımcı olacak bilgilere bu makaleden ulaÅŸabilirsiniz. Sabah bulantılarında iÅŸe yarayan tedavilerle ilgili en iyi ve en güncel araÅŸtırmaları bir araya getirdik. Doktorunuzla konuÅŸarak bilgilerimizi uygulayabilir, sizin için en uygun tedavilerin hangisi olduÄŸuna karar verebilirsiniz. Nedir? Hamilelik boyunca köt..
+ Devamını Okuma İçin Lütfen Tıklayın.
Üçlü Tarama veya Dörtlü Tarama Testi Nedir
Üçlü Tarama veya Dörtlü Tarama Testi Neden Testi Yaptıracaksınız? GebeliÄŸin ikinci 3 aylık döneminde bebeÄŸinizin Down sendromu, Edwards sendromu (trizomi 18) ve açık nöral tüp defekti gibi bir anormalliÄŸinin olup olmadığını deÄŸerlendirmek için yapılır. Ne Zaman Yaptıracaksınız? GebeliÄŸin 15-21. haftaları arasında yapılır. Nasıl yapılır? Koldaki bir damardan alınan kan numunesi ile yapılÄ..
+ Devamını Okuma İçin Lütfen Tıklayın.
Sigara Kullanımı ve Hamillelik
SÄ°GARA KULLANIMI VE HAMÄ°LELÄ°K SÄ°GARA KULLANIMININ ZARARLARI NELERDÄ°R ? Sigaranın gaz ve buhar haline gelmiÅŸ dumanında; kanser yapıcı, doÄŸumsal sakatlıklar oluÅŸturucu, hücreleri tahrip edici, büyüme gerliÄŸi yapan ve bağışıklık sistemini baskılayıcı etki gösteren pek çok madde bulunmaktadır.Nikotin, polisiklik hoÅŸ kokulu hidrokarbonlar,siyanür,karbon monoksit,kurÅŸun,kadmiyum baÅŸta olmak üzere 4000’den fazla zehirli madde mevcuttu..
+ Devamını Okuma İçin Lütfen Tıklayın.
Gebelik ve Folik Asit
Gebelik ve Folik Asit Hamilelik döneminde hücre bölünme hızı yüksek olduÄŸu için metabolizmada folik asit ihtiyacı artar. DoÄŸumsal anomalilerin baÅŸlıca sebeplerinden biri olan demir eksikliÄŸi, yeterli ve dengeli beslenme ile tamamlanabilir. Hamile kadınlar günde 400-800 mikrogram folik asit almalıdır. Folik asit B9 vitamini olarak da bilinir. Bir bardak portakal suyu (200 cc.) ile gebelik döneminde günlük C vitamini ve folik asi..
+ Devamını Okuma İçin Lütfen Tıklayın.